ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Germania a început să își pună cenușă în cap pentru COVID. Nemțește. Organizat. Într-un mod care amintește frapant de o operațiune de propagandă goebbelsiană.

Un editorial de C.J. Hopkins publicat de Consent Factory și pe care l-am tradus pentru cititorii ActiveNews.

*

Poți să faci bășcălie de nemți cât vrei – eu însumi am făcut puțină în ultimii ani – dar dacă există ceva la care se pricep foarte bine, acesta este asumarea responsabilităților.

Serios, când e vorba de recunoașterea greșelilor, fără a încerca să le justifice, să le minimalizeze sau să le nege – inclusiv disconfortul pe care l-ar fi putut produce – nimeni nu îi întrece pe germani.

Să luăm de pildă haosul COVID. Nu mai departe de săptămâna trecută, autoritățile germane au recunoscut că au comis câteva erori minore în gestionarea „pandemiei COVID”.

Potrivit lui Karl Lauterbach, ministrul Sănătății, „am fost uneori prea stricți cu copiii și probabil că am început să relaxăm restricțiile puțin prea târziu”.

Horst Seehofer, fost ministru de Interne, a recunoscut că astăzi nu ar mai accepta unele restricții legate de COVID, de exemplu interzicerea circulației pe timp de noapte la scară națională.

„Trebuie să fii prudent cu apelurile la vaccinare obligatorie”, a adăugat el.

Helge Braun, șeful Cancelariei și ministru pentru Afacerile Speciale în timpul lui Merkel, a fost de acord că au existat niște „erori de apreciere”, de exemplu o „supraestimare a eficacității vaccinurilor”.

Această demonstrație a angajamentului de nezdruncinat al autorităților germane pe calea transparenței și onestității, precum și a onoarei personale, care le călăuzesc în toate activitățile și care sunt adânc înrădăcinate în ființa germană a fost subliniată într-un articol publicat în Der Spiegel, intitulat „Virusul care dezbină”.

Acesta a fost imediat preluat și amplu difuzat de restul statului german și de presa corporatistă, de o manieră organizată care semăna perfect cu un enorm instrument cu clape goebbelsian care pompează propaganda oficială în mod perfect sincronizat.

Sau cu orice altceva la fel de înspăimântător și de fascizant.

La urma urmei, Germania este „un stat extrem de democratic”, cu libertate de exprimare, cu libertate a presei și toate celelalte, și nu vreo țară totalitară unde masele sunt înecate în propagandă oficială și unde criticii regimului sunt târâți prin tribunale sub falsa acuzația de „discurs dușmănos”.

OK, sigur, într-un sistem totalitar, nedemocratic, astfel de „recunoașteri publice ale greșelilor” – și difuzarea lor sincronizată de către presă – nu ar fi decât o parte a procesului urmărind înălbirea comportamentului fascist al autorităților într-o etapă foarte autoritaristă a Statului de transformare a societății în vreo distopie totalitară (de exemplu, o „stare de urgență” de trei ani pe care au declarat-o pentru a menține masele terorizate și cooperante în timp ce le despuiau de drepturile lor democratice - adică de cele de care nu fuseseră despuiate deja - și le-au condiționat să urmeze fără să gândească ordinele, să repete ca niște roboți sloganuri oficiale fără sens și să-și descarce ura și frica neputincioasă pe noii „Untermenschen” sau „contra-revoluționari”), dar evident nu e cazul aici.

Nu, cu siguranță autoritățile germane nu organizează un spectacol public de „responsabilitate” pentru a șterge din memorie ce s-a întâmplat în perioada 2020 – 2023 și pentru a consfinți în istorie varianta oficială.

Va exista o „Comisie de anchetă” oficială – condusă de aceleași autorități germane care au gestionat „criza” – care va cerceta până la capăt „greșelile”, regretabile dar de înțeles, care s-au făcut în focul eroicei bătălii împotriva Virusului Dezbinării.

OK, calmați-vă cu toții, voi „conspiraționiștilor”, „negaționiștilor COVID” și „antivacciniștilor”. Nu va fi ca la Procesul de la Nürnberg. Nimeni nu va fi scos afară din sală și spânzurat.

Este vorba despre identificarea și recunoașterea greșelilor și a învăța din ele, astfel încât autoritățile să poată gestiona totul mai bine în timpul următoarei „pandemii”. Sau „urgențe climatice”. Sau „atac terorist”. Sau „insurecție”. Sau orice altceva.

De exemplu, Comisia de Anchetă va dori să cerceteze modul în care guvernul a declarat din greșeală o Stare de Urgență pandemică la nivel național și a revizuit Legea privind protecția împotriva infecțiilor, suspendând Constituția germană și acordând guvernului puterea de a guverna prin decrete, din cauza unui virus respirator care, în mod clar, nu reprezenta o amenințare pentru societate în general, iar apoi a dezlănțuit echipele de gorile ale poliției asupra miilor de oameni adunați în fața Reichstagului pentru a protesta împotriva anulării drepturilor lor constituționale.

Odată ce o vor face, sunt sigur că vor descoperi că acea „greșeală” nu seamănă câtuși de puțin cu Legea de abilitare din 1933, care a suspendat Constituția germană și a acordat guvernului puterea de a guverna prin decrete, după ce naziștii au declarat o „stare de urgență” la nivel național.

Un alt lucru pe care Comisia va dori probabil să îl cerceteze este modul în care autoritățile germane au interzis, din greșeală, orice alte demonstrații împotriva decretelor lor arbitrare și au ordonat poliției să brutalizeze pe oricine participa la aceste „demonstrații ilegale”.

Și, în timp ce Comisia investighează comportamentul probabil ușor nepotrivit al organelor legii, ar putea dori, de asemenea, să arunce o privire și asupra comportamentului bandelor lor neoficiale, cum ar fi Antifa, pe care le-au încurajat din greșeală să îi atace pe „anti-vacciniști” și pe „negaționiștii COVID” și pe oricine afișează o copie a Constituției germane.

Dacă stau să mă gândesc bine, Comisia de Anchetă ar putea dori, de asemenea, să cerceteze modul în care autoritățile germane și majoritatea covârșitoare a mass-media de stat și corporatiste au instigat din greșeală și sistematic la ură în masă împotriva tuturor celor care au îndrăznit să pună la îndoială decretele arbitrare și absurde ale guvernului sau care au refuzat să se supună „vaccinării” și ne-au demonizat în mod public ca fiind „negaționiști ai Corona”, „conspiraționiști”, „anti-vacciniști”, „antisemiți de extremă dreapta” etc., până la punctul în care celebrități germane mainstream, precum Sarah Bosetti, ne descriau literalmente ca fiind „apendicele” neesențial din corpul națiunii, citând aproape textual un nazist infam.

Și mai este apoi întreaga afacere cu „vaccinarea”. Comisia va dori cu siguranță să cerceteze acest aspect. Probabil că va dori să înceapă ancheta cu Karl Lauterbach și să stabilească exact cum a mințit el din greșeală opinia publică, iar, și iar, și iar...


Și a provocat isterie în masă cu „TULPINILE UCIGAȘE”.

Și cu „ATACURILE CEREBRALE LONG COVID”.

Și cu „NEVACCINAȚII ȚIN OSTATICĂ LUMEA ÎNTREAGĂ, AȘA CĂ TREBUIE SĂ VACCINĂM FORȚAT PE TOATĂ LUMEA!”.

Și așa mai departe. Aș putea continua toată ziua, dar va fi mult mai ușor să vă trimit pe dumneavoastră și Comisia la acest film documentar realizat de Aya Velázquez.


Cititorii care nu sunt germani ar dori poate să treacă la partea a doua, dacă nu sunt interesați de „Consiliul de Experți Corona” german.

Ideea e că toată lumea face „greșeli”, mai ales în timpul unei „stări de urgență”, al unui război sau al oricărui alt fel de „criză” globală.

Cel puțin, însă, ne putem baza întotdeauna pe germani că vor face un pas în față și își vor asuma responsabilitatea pentru „greșelile” lor și nu vor pretinde că nu au știut ce se întâmplă, sau că „doar au urmat ordinele” sau că „știința s-a schimbat”.

În plus, toate aceste chestii legate de COVID sunt poveste veche și, așa cum ne amintește Olaf, un editor la Der Spiegel, este timpul să lăsăm în urmă „Pandemia care ne învrăjbește”.

Pocniți din călcâie și strigați Heil Democrația Noii Normalități!