ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Știți ce au în comun Papa și Hagi? Ambii au fost aproape de ceea ce contează, dar în același timp foarte departe: Papa de adevărata dată a Paștelui și Hagi de finala Campionatului Mondial din 1994. Să nu mă înțelegeți greșit, am mare respect și recunoștință pentru Gheorghe Hagi.

Ce să vezi, nene? Suntem în Postul Cel Mare și, așa cum ne-am obișnuit în fiecare an, internetul se umple de ipocriți și lingăi ai inelului papei, care se vor a fi mari intelectuali, întrecându-se în termeni sofisticați, care mai de care, îmbătați de aroganță, căutând să-i facă pe cei mai simpli să se îndoiască de credința lor.

Niște indivizi plictisitori și controversați, al căror discurs prefăcut și fundamental greșit se încearcă a fi justificat prin ceva ce ar putea fi numit o formă de iubirism, în numele unei uniri și păci amăgitoare. 

Cică au găsit de cuviință să adopte lozinca de la job, din lojă: "liberté, égalité, fraternité”. Sunt aceia care se tot strofocă în zadar să-i convingă cumva pe mai toți românii dacă ar fi cu putință că "habemus papam”. 

Acești indivizi, într-o demonstrație ostentativă de delir, învăluiți într-o aură scolastică, își arogă dreptul de a pune sub semnul întrebării și a contrazice totul, începând de la istoria Bisericii, canoanele apostolice și Sinoadele Ecumenice până la Sfânta Scriptură. 

Niște domni care nu prea glumesc, decât pe seama Ortodoxiei. Ba chiar trâmbițează ideea de a da naștere, odată pentru totdeauna, unei noi "biserici unite” după viziunea "stăpânitorului veacului acestuia” pe care dânșii îl urmează cu loialitate. 

Vor să ne intimideze și să ne facă să credem că ei dețin monopolul adevărului, simptom specific marelui inchizitor, cunoaștem. Te etichetează rapid ca putinist și retrograd, un inamic al progresului și al civilizației însăși, dacă îndrăznești să te opui narativului lor contaminat.

A, deci ai devorat tone de cărți și te crezi erudit? Ce folos, dacă ești incapabil să exprimi o idee fără să încurci pe toți cei din jur? Ba chiar mai rău, riști să smintești și mai departe. Ai citit, oare, biblioteci întregi? Bravo ție! 

Dar, vezi tu, dacă ai cântări cu adevărat, ai realiza că ai ratat esențialul și te-ai înstrăinat de Adevăr. Și ah, acel vocabular vast al tău...

Este, totuși, un aspect pozitiv: folosirea excesivă a termenilor sofisticați de către acești indivizi frustrați complică înțelegerea mesajului pentru omul obișnuit, ceea ce este avantajos, mai ales când se discută numai tâmpenii și minciuni. Astfel, neînțelegerea devine o formă de protecție.

Degeaba tot încercați și insistați, pentru că nu vom ceda în fața Ecumenismului vostru blestemat și gătit la foc lent în bezna iadului. Noi nu vom gusta niciodată din gogoașa voastră necoaptă de azime și nici nu vom trece nebunia Filioque, împreună cu hotărârile Conciliilor Vatican I și II sau orice alte erezii similare, prin urechile acului, de dragul rătăcirii și nebuniei voastre.

Suntem puși în fața unei alegeri între două tabere distincte. Pe de o parte, avem pe aceia care au suferit închisoare aspră, bătăi, umilință, adversități, nedreptăți și moarte în numele Bisericii lui Iisus Hristos și n-au cedat, n-au îmbrățișat niciun fel de compromis. 

Aceștia sunt sfinții care au izbândit în a-și iubi vrăjmașii și au urmat, pe cât au putut, calea Crucii, atât prin fapte cât și prin păstrarea credinței adevărate. Aceștia sunt "ei, de care lumea nu era vrednică, au rătăcit în pustii, și în munți, și în peșteri, și în crăpăturile pământului." -(Evrei 11, 38). 

Acești oameni sfinți au fost uniți într-un cuget și ne-au avertizat în repetate rânduri cu privire la amenințarea Ecumenismului antihristic, pentru care în viitor vor avea loc chiar și modificări legislative care vor susține această nouă formă de cezarolatrie, protejând-o cu orice preț.

De cealaltă parte, vă aflați voi, cei aroganți și mult prea intelectualizați, bolnavi de o mândrie ce se reflectă în lipsa voastră de respect față de "cei cărora nu sunteți vrednici să le cărați vreodată încălțămintea", dar despre care spuneți că au fost exagerați și au greșit.

Ar trebui să vă amintiți mai des de cuvintele Sfântului Apostol Pavel, care era egal în apostolat cu Petru, și să ”luați aminte să nu vă fure mințile cineva cu filozofia și cu deșarta înșelăciune din predania omenească, după înțelesurile cele slabe ale lumii și nu după Hristos”. - (Coloseni 2, 8 )

Un intelectual ortodox, despre care se știe, spunea cam așa: "Un sfânt poate fi și analfabet, dar este superior unui geniu, fiindcă ideea de sfințenie este legată de ideea de minune. Geniul e mai apropiat de cer, dar nu atât cât e sfântul.”

Voi nu vă încadrați în niciuna dintre aceste categorii. Sunteți acei băieți năzdrăvani care folosesc un arsenal de cuvinte pentru a părea deștepți în fața cui vă permiteți, amețindu-i astfel și împiedicându-i să vă înțeleagă. Cei care spun multe și nimic bun.

Treziți-vă din mirajul apusean și lăsați fanteziile papiste, sau, dacă totuși vă plac, măcar nu mai căutați să ne plictisiți cu ele, pentru că nu ne interesează și nici nu ne impresionează. Țineți-le pentru voi.

Nu avem nimic de împărțit cu așa-zișii romano-catolici, este treaba lor. Lăsați românii să-și trăiască Ortodoxia pe care au primit-o din mâinile sfinte ale Apostolului, care mai târziu au fost întinse și ele tot pe o cruce pentru adevărul Bisericii Celei Una.

Noi alegem să rămânem în Biserica cea Una "pe care porțile iadului nu o vor birui” și în credința cea adevărată, pentru că noi am înțeles foarte bine că nu pot exista decât "un Domn, o credință, un botez." - (Efeseni 4, 5)

Ambasadorul Creștin Ortodox