ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Colonelul Macgregor îl acuză pe Trump a făcut jocul „pușculițelor de la Washington” sprijinind legea de finanțare a războaielor din Ucraina și Israel. „O greșeală care îl va bântui multă vreme.”

O analiză de Frank Wright de la LifeSiteNews pe care am tradus-o pentru cititoriiActiveNews.

*

Colonelul în retragere Douglas Macgregor a avertizat într-un interviu că Statele Unite nu mai controlează războaiele pe care continuă totuși să le finanțeze, în ciuda opoziției zdrobitoare a opiniei publice.

Potrivit lui Macgregor și realizatorului Clayton Morris, fost prezentator la Fox News, „70% din poporul american” se opune în prezent alocării de bani pentru finanțarea războaielor prezente sau viitoare din Ucraina, Israel și Taiwan.

Mai mult, Macgregor a spus că, dat fiind sprijinul „catastrofal de stupid” al lui Donald Trump pentru proiectul de lege de finanțare cu 95 de miliarde de dolari a Ucrainei, Israelulului și Taiwanului, adoptat de Congres pe 20 aprilie, dacă ar lucra pentru Trump, ar fi „nevoit să demisioneze”.

Vorbind despre aprobarea lui Trump față de proiectul de lege, Macgregor a declarat:

„Practic, el a făcut jocul pușculițelor cu bani de la Washington, interesate de orice, numai de poporul american nu.”

Verdictul lui Macgregor în legătură cu Trump a fost zdrobitor:

„Și-a trădat toate principiile și toți simpatizanții.

„Dacă aș fi lucrat acum pentru el și dacă ar fi fost președinte, l-aș fi sfătuit să nu susțină în nici un caz proiectul de lege ci mai degrabă să își concentreze atenția asupra frontierelor SUA și a restaurării statului de drept.”

Totuși, de ce Trump a sprijinit alocarea altor miliarde suplimentare pentru cele două războaie, recunoscute pe scară largă ca fiind niște eșecuri dezastruoase – ba chiar genocidare?

Macgregor a explicat:

„Cred că Trump vrea cu disperare să fie președinte. Așa că se adresează tuturor și oricui are bani și este dispus să îl sprijine, indiferent ce trebuie să promită în schimb.”

Colonelul în retragere este CEO al organizației Our Country, Our Choice (Țara noastră, alegerea noastră) care face apel la americani „să se unească și să salveze America”.

Motto-ul organizației este: „Adevărul te face liber”, un ecou al rădăcinilor creștine ale visului american, care, potrivit lui Macgregor, este pe punctul de a se transforma în coșmar.

Macgregor nu se teme să rostească adevăruri incomode, fie că acestea sunt despre fostul său președinte, sau despre situația periculoasă din lume, aflată în pragul unui război mondial.

El apreciază că decizia lui Trump este „scandaloasă” și că acesta „a comis o eroare gravă... Cred că îl va bântui”.

În loc să sprijine legea de finanțare, Macgregor spune că Trump „ar fi trebuit să stea alături de cei 21 de membri” din Congres care s-au opus, deoarece „foarte sincer, cea mai mare parte a Americii se plasează alături de acești 21 de membri”.

Macgregor se declară conștient că este vorba despre puterea politică, nu despre interesul popoarelor, fie că e vorba de cel american sau de cel ucrainean.

El se numără printre puținii care constată că, de-a lungul întregului război prin procură (SUA – Rusia), poporul ucrainean este rareori pomenit.

„Nimeni nu este interesat de ce se întâmplă cu poporul ucrainean.”

Și a invocat numărul uriaș de morți și răniți care a devastat populația din Ucraina.

„Ucrainenii sunt epuizați. Sunt obosiți de acest război. Au pierdut până acum, credem noi, 600.000 de persoane moarte și alte unul sau două milioane rănite.”

Acestor cifre îngrozitoare se adaugă și faptul că o mare parte din populația supraviețuitoare a fugit.

„Au plecat milioane. Țara este distrusă. Are o nevoie disperată de pace.”

După cum arăta Washington Post în decembrie trecut, până la „90%” din banii dați ca „ajutoare” rămân oricum în Statele Unite.

Pe 21 aprilie, Financial Times din Marea Britanie ajungea la concluzia că noul pachet de ajutoare „nu va opri Rusia”.

Pe 23 aprilie, tot Financial Times scria că Ucraina face „presiuni asupra bărbaților cu vârstă de recrutare din străinătate pentru a participa la efortul de război”.

După ce, luna trecută, Politico publica un articol cu titlul: „Evitarea recrutării afectează Ucraina, în condițiile în care Kievul se confruntă cu o lipsă acută de soldați.”

Articolul citează BBC care afirmă că „până la 650.000 de bărbați având vârsta de recrutare au fugit din țară” în ultimii doi ani, în ciuda unei legi care le interzicea acest lucru.

Fostul voluntar umanitar, convertit la catolicism, Ryan Miller, a povestit luna trecută pentru LifeSiteNews cum traficanții de persoane operează nestingherit la granița ucraineană, profitând de femeile și copiii despărțiți de soți și tați prin această lege.

Aceste știri ilustrează realitatea sumbră din spatele steagurilor ucrainene fluturate în Camera Reprezentanților a Statelor Unite. Este o narațiune a unor adevăruri urâte care confirmă evaluarea lui Macgregor cu privire la un război despre care a susținut în mod constant că nu va putea fi câștigat niciodată.

Împotriva ideii că America trebuie să-l „oprească pe Putin”, colonelul a declarat:

„Nu am avut niciodată o altă opțiune decât a accepta victoria sa (a lui Putin), pentru că, așa cum am spus încă de la început, Ucraina nu avea mai multe șanse împotriva Rusiei decât ar fi avut Mexicul împotriva Statelor Unite.”

Al doilea război finanțat prin acest pachet s-a încheiat deja, potrivit presei israeliene, cu o „înfrângere totală”.

Ziarul israelian Haaretz publica acest articol pe 11 aprilie, cu titlul: „Spunând ceea ce nu poate fi spus: Israelul a fost înfrânt – o înfrângere totală”.

Textul, semnat de Chaim Levinson, dă dovadă de o remarcabilă sinceritate:

„Obiectivele războiului nu vor fi atinse, ostaticii nu vor fi returnați prin presiune militară, securitatea nu va fi restabilită și ostracizarea internațională a Israelului nu va lua sfârșit.”

Macgregor este de acord cu această evaluare, pe care o însoțește cu un avertisment:„Biden nu controlează” evenimentele din Orientul Mijlociu, nici SUA.

„Domnul Netanyahu le controlează. Și nu poate da înapoi. Dacă nu escaladează, este terminat.”

Macgregor a subliniat că sprijinul SUA pentru Netanyahu este rezultatul faptului că acesta are mai multă influență în guvernul american decât președintele Biden.

Ceea ce înseamnă de fapt că SUA finanțează un om a cărui singură opțiune este escaladarea până la un război cu Iranul.

Macgregor explică:

„Netanyahu se află într-o poziție dificilă, nu îl putem ajuta. Tot ce putem face este să îi spune să dea înapoi. Dar el nu poate da înapoi.”

„Netanyahu trebuie să escaladeze sau este terminat. De aceea, cred că vom mai asista la confruntări între Israel și Iran.”

Avertizând că Netanyahu va ucide probabil „în zona Rafah din Gaza, femei, copii și bărbați care nu au nici o legătură cu Hamas”, el prevede un potențial real de izbucnire a unui război regional major în care să fie implicate SUA.

„Nu cred că am asistat nici măcar la începutul a ceea ce s-ar putea întâmpla în regiune, pentru că, în orice caz, vedem din ce în ce mai multă solidaritate, dincolo de liniile naționale, în interiorul lumii musulmane.”

Pe măsură ce aceste lucruri se dezvoltă, Macgregor susține că nici măcar alianța occidentală nu are un lider.

„Practic, NATO este o navă de luptă fără nimeni pe punte și cu motoare care nu o mai propulsează. Este în derivă.”

El afirmă că, în anii trecuți, „declarațiile stupide” ale lui Emmanuel Macron, de a amenința cu trimiterea de trupe franceze în Ucraina ar fi fost de neimaginat.

Răspunzând la afirmațiile potrivit cărora soldați francezi și americani se află acum pe teren la Odessa, Macgregor a replicat:

„Un rus m-a contactat în această dimineață... și mi-a spus că nu vede trupe franceze sau americane în Odessa.”

Ușurarea la aflarea acestei vești a fost temperată de atenționarea severă că o astfel de acțiune ar duce la un război al SUA împotriva Rusiei, care deține cel mai mare arsenal nuclear de pe glob.

„Sper din tot sufletul că această situație nu se va schimba. Dacă se va schimba, atunci cred că rușii își vor accelera toate mișcările și ne vom trezi în război cu Rusia în mod inutil.”

El a întrebat:

„Care anume ar fi scopul?”

La rândul său, realizatorului emisiunii, Clayton Morris, i-a fost imposibil să explice sprijinul lui Trump pentru finanțarea a directă a două puncte fierbinți majore care pot duce la un război mondial.

„Se întâmplă la fel ca atunci când a sprijinit vaccinurile COVID. Cred că au fost destui Republicani MAGA care și-au spus: «Stai puțin – Trump tocmai a lăudat vaccinurile COVID – stai așa, am auzit bine?».”

Vestea că Trump susține războaiele l-a lăsat pe Morris la fel de nedumerit. El a citat comentariile sale recente:

„În aceeași săptămână, (Trump) a spus că am cheltuit între 7 și 9 trilioane de dolari pe războaie de pomină în Orientul Mijlociu... unde avem sânge pe mâini... nu avem altceva decât sânge și mizerie, nu ar fi trebuit să sprijinim aceste războaie.”

Și Morris a adăugat:

„Apoi, patru zile mai târziu... îl sprijină pe președintele (Camerei) Johnson, care susține toți acești bani pentru Ucraina, Israel și Taiwan? Pur și simplu, nu pot să înțeleg.”

Din punctul de vedere al colonelului Macgregor, aceasta este o decizie care îl va urmări multă vreme pe Trump:

„Trebuie să fim realiști cu toată această poveste. (Trump) a trădat așteptările multora. Cred că se va întoarce și îl va bântui.”

Afacerea periculoasă a finanțării morții nu-i bântuie însă doar pe politicieni – precum Trump sau Netanyahu – care mizează pe ea pentru a-și asigura puterea.

Dacă Macgregor are dreptate, lumea ar putea fi cuprinsă de un război nuclear ca urmare a acestui pact cu diavolul.