ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tânărul Vlad Țăranu de la Liceul din Baia Mare ce poartă numele unui cunoscut jurnalist și istoric unionist - George Barițiu -, sancționat pentru mesajul „Basarabia e România”, a fost practic pus la zid de o conducere profesorală de tip bolșevic, antiromânească, antinațională. Așa ceva este de neacceptat!

Reamintim profesorilor ce își arogă cu necinste această calitate că Partidul Comunist din România a fost scos în afara legii de Guvernul Ion I. C. Brătianu tocmai pentru că milita pentru desprinderea Basarabiei de România. Și așa a și rămas, până la lovitura de stat din 1944. Ca atare, afirmația aberantă că tânărul Vlad Țăranu a „atentat” prin mesajul său la „integritatea națională a României” li se aplică chiar lor. În fapt, antiromânii care au susținut și înfăptuit abuzul incalificabil asupra tânărului elev patriot ar fi trebuit demiși instant, cu cetățenia română retrasă pe loc și apoi expulzați din România sau, în cel mai bun caz, trași în smoală și plimbați prin centrul orașului Baia Mare cu o pană roșie înfiptă în dos.

ActiveNews a transmis că puteți să vă exprimați mesaje de solidaritate cu tânărul Vlad Țăranu pe adresele de e-mail ale Liceului și Inspectoratului, respectiv georgebaritiu@yahoo.com, secretariat@georgebaritiu.ro, și isjmaramures@gmail.com, sau la telefonul  0262 223 200. La telefon cereți să vorbiți cu conducerea responsabilă de sancționarea antiromânească a elevului, directoarea Popescu Simona-Valeria și directoarea adjunctă Sălăgean Gabriela-Laura. Adăugăm și adresa de e-mail a ministrului Ligia Deca: cabinet@edu.gov.ro.

Considerăm că un asemenea gest de tip neobolșevic ca cel efectuat de neprofesorii din Baia Mare trebuie condamnat cu toată fermitate, în numele și pentru memoria martirilor care și-au dat viața pentru reîntregirea și unitatea națională, pentru Basarabia, Bucovina și Transilvania.

La invitația ActiveNews, care s-a gândit să îi ofere tânărului Vlad Țăranu ceea ce nimeni din presa națională nu a făcut - dreptul de a-și exprima liber opinia față de nedreptatea la care a fost supus - elevul băimărean a acceptat să vină în studioul ActiveNews - Starea de Libertate, unde a participat la o emisiune moderată de Marian Dumitru, care l-a avut ca invitat și pe Mihai Tîrnoveanu, de la Asociația Calea Neamului.

Vă invităm să urmăriți emisiunea aici și pe conturile noastre de Facebook, mâine, joi, 11 Aprilie 2024, de la orele 20.00, și să o promovați în spațiul online, pentru a afla întreaga țară că „tot ce-i românesc nu piere, și nici nu va pieri”!

În fragmentul video mișcător de mai sus puteți auzi cuvântului curat al invitatului nostru, căruia îi mulțumim pentru izvorul de apă proaspătă și vie pe care îl oferă, prin verbul și exemplul său, întregii românități.

 „La București, cu Vlad Țăranu, elevul sancționat cu scăderea notei la purtare pentru ”Basarabia e România” și ”Eroii nu mor niciodată!”. În curând, un interviu cu băiatul nostru minunat din studioul ActiveNews - Starea de Libertate, luat de Marian Dumitru!

Nota 10, Vlad, pentru purtarea ta românescă! 
Suntem alături de tine!”, a comentat Mihai Tîrnoveanu publicând fotografia de mai jos.
 
Vlad Țăranu, un nume de care veți mai auzi, cu certitudine.