ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Începând cu 1 octombrie, programul nonformal Ora de educaţie teatrală, un proiect marca Radio România Cultural, revine în şcolile bucureştene timp de două semestre educaţionale (octombrie 2014 – mai 2015).

Ideea Orei de educaţie teatrală a apărut în 2012 ca urmare a succesului pe care l-a avut proiectul Ora de educaţie muzicală, realizat de Radio România Cultural în 2011. S-a dezvoltat ulterior, în anii 2013 şi 2014, informează un comunicat al Radio România Actualități.

250 de elevi cu vârste cuprinse între 9-10 ani, care învaţă la Şcoala Gimnazială Ferdinand I şi Şcoala Gimnazială nr. 56, vor beneficia, săptămânal, de audiţii ale spectacolelor radiofonice pentru copii şi ale poveştilor de seară difuzate la radioul public, de jocuri şi concursuri create special pentru ei.

Realizatorii programului - Mirela Nicolae şi Răzvan Dolea, împreună cu regizorul artistic Mihai Lungeanu încearcă să promoveze programele culturale adresate elevilor, să sprijine iniţiativa radioului cultural de atragere şi fidelizare a tinerilor ascultători bucureşteni şi să ajute demersul şcolii naţionale de acordare a şanselor egale la educaţie.

Programul Ora de educaţie teatrală în şcoli are ca scop atragerea, formarea şi fidelizarea publicului emisiunilor culturale încă de la vârstele mici, facilitarea comunicării verbale, dialogului şi exprimării coerente pentru elevi, folosind înregistrări audio din Fonoteca radioului public (Poveste de seară, Teatru Naţional Radiofonic), aprofundarea, în manieră teatrală şi jurnalistică, a textelor prevăzute de programa şcolară, dar şi realizarea de reportaje despre educaţie care sunt difuzate pe parcurs, la Radio România Cultural.

Proiectul va avea, pe lângă audiţii, exerciţii interactive de comunicare verbală bazate pe tehnici teatrale şi concursuri cu premii (auxiliare şcolare şi promoţionale).

Parteneri fideli ai acestei iniţiative originale sunt Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Teatrul C.I. Nottara şi Editura Nomina.