ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ce sunt organizațiile teroriste globale și cum acționează ele. Nu este tema unui simpozion la care participă experți în terorism, ci răspunsurile pe care le dau copiii de la clasele primare dintr-o școală din Scoția. Elevilor de la această școală, devenită acum ținta criticilor, li s-au dat ca teme pentru acasă subiecte de genul ”care sunt tacticile Al Qaida, Hamas și Armata Republicană Irlandeză(IRA).

[p] LIBRARIE.NET – Cărţile pe care le cauţi

Deși nu au mai mult de șapte ani, copiii de școala la New Stevenston Primary din Motherwel, North Lanarkshire, învață de pe acum ce este terorismul. Pentru asta, li se arată, de exemplu, desene care arată bombe explodând.
Mai mult, elevilor li se cere să spună de ce cred ei că ”palestinienii simt că au DREPTUL de a recurge la acte de terorism împotriva Israelului”, conform Russia Today.

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Copiii sunt încurajați să dea două răspunsuri la această întrebare și chiar să descrie două dintre metodele terororiste la care recurg palestinienii.

O altă temă implică identificarea de către elevi a două dintre cele mai proeminente grupări teroriste din Irlanda de Nord.

Temele copiilor au fost postate online și au provocat nemulțumirea părinților și ale unor organizații, care se plâng că micuții sunt ”infectați” cu teze militariste.

Reprezentanții școlii spun că este vorba de un proiect care face parte dintr-un program de studii sociale, menit să îi ajute pe copii să înteleagă natura conflictelor și semnificația lor regională, globală și istorică.