ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Toate oraşele lumii sting lumina la ora 20 şi 30 de minute. Este Ora Pământului şi oamenii vor să tragă un semnal de alarmă pentru economisirea energiei electrice.

[P] O istorie sincera a poporului român - comanda online

Ora Pământului va fi sărbătorită şi în România, sâmbătă seară, în zeci de oraşe, unde vor fi stinse luminile timp de o oră. Printre manifestările pregătite pentru acest eveniment se află crosuri, tururi pe bicicletă, plimbări nocturne şi spectacole la lumina lumânărilor, conform digi24.ro.

Iluminatul va fi oprit în locuri reprezentative din zeci de oraşe din toată ţara, dar şi în instituţii şi companii. În plus, au fost planificate numeroase evenimente pentru petrecerea acestei ore, dar şi pentru a atrage atenţia asupra importanţei protejării mediului înconjurător.

Printre clădirile unde vor fi stinse luminile se numără Palatul Parlamentului, Palatul Victoria, Primăria Capitalei, Ministerul Mediului, Ministerul de Interne, Opera Naţională, Ateneul Român, Muzeul "Grigore Antipa", Muzeul Naţional de Artă şi Muzeul de Istorie. La Sinaia, Castelul Peleş va stinge cele peste 3.000 de corpuri de iluminat.