ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Ungariei Viktor Orban a declarat că independenţa ţării sale este atacată, făcând referire la declaraţiile critice ale senatorului John McCain, care spusese că ţara vecină este "o naţiune aflată pe punctul de a-şi ceda suveranitatea unui dictator neofascist".

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Într-un interviu pentru Radio Kossuth, Orban a catalogat drept "extremiste" afirmaţiile lui McCain şi a declarat că prioritatea sa este să păstreze independenţa ţării. Orban a mai afirmat că nu va fi "un vicerege în Ungaria comandată de vreun stat străin".

Şeful guvernului maghiar a mai declarat că înainte de 2010, Ungaria nu era independentă, iar "ei puteau să profite de unguri".

Întrebat dacă Ungaria ar putea restrânge intrarea pe teritoriul său, ca reacţie faţă de interdicţia impusă de către Statele Unite, Orban a răspuns că "vom acţiona aşa cum trebuie să acţioneze o ţară mândră de independenţa sa".