ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Carl Bildt, Ministrul de Afaceri Externe al Suediei crede că situația Rusiei s-a înrăutățit în ultimii ani din cauza…religiei ortodoxe.
Agenția de presă rusească REX a transmis că, deși a arătat un oarecare atașament față de valorile Vestului, în prima decadă de după căderea Uniunii Sovietice, actuala conducere a Rusiei are o poziție vădit împotriva Vestului.

După spusele lui Bildt, președintele Rusiei, Vladimir Putin a arată un atașament, însă nu față de lume, ci față de valorile ortodoxe răsăritene.

„Noua politică anti-vestică și anti-decadentă a lui Putin este bazată pe un adânc conservatorism al ideilor ortodoxe răsăritene”, își exprimă Bildt convingerea printr-o postare pe rețeaua de socializare Twitter.

Ministrul suedez denunță strădania de a distruge biserica ucraineană și de a returna autocefalia acesteia Patriarhatului Moscovei, prin insistența lui Putin de a câștiga controlul asupra Ucrainei. Însă, conform spuselor aceluiași ministru, chiar Ortodoxia Răsăriteană este principala amenințare la adresa civilizației vestice.