ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francis a declarat că practica avortului este "oribilă", în cuvântul anual adresat diplomaţilor acreditaţi la Vatican, alocuţiune cunoscută sub numele "Starea lumii de azi", informează agenţia Reuters.

"Este oribil că sunt copii, victime ale avortului, care nu vor vedea niciodată lumina zilei", este cea mai dură declaraţie anti-avort a suveranului Pontif de până acum.

De la înscăunare şi până acum, Papa Francisc a fost acuzat că nu a luat o poziţie suficient de dură în cazul avortului, practică pe care Biserica o consideră crimă.

Chiar dacă nu a schimbat nimic din poziţia Bisericii Catolice asupra subiectului, Papa Francisc nu a avut o poziţie fermă anti-avort, aşa cum au făcut predecesorii săi, Papa Benedict al XVI-lea şi Papa Ioan Paul al II-lea. Multe din predicile acestora concentrându-se pe avort, ceea ce nu a fost cazul cu Papa Francisc, până acum.