ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc se află pe lista neagră a teroriştilor din grupării Statul Islamic, susține ambasadorul irakian la Vatican, Habeeb Al Sadr.

Diplomatul irakian consideră că există riscul ca Papa Francisc să fie atacat în timpul următoarelor sale vizite, în Albania, pe 21 septembrie, sau în Turcia, între 29 și 30 noiembrie.

SIIL este o tumoare care se extinde, deține celule nebunești care ar putea să lovească chiar și in afara zonei Califatului Islamic. Sfântul Părinte este o țintă și strategia SIIL urmărește să fie în lumina reflectoarelor și a presei”, a explicat diplomatul pentru ziarul Il Messaggero. Nici la Roma nu e în siguranţă, a mai spus ambasadorul irakian.

În ciuda riscurilor, Papa Francisc nu va folosi Papamobilul cu geamuri anti-glonţ în timpul celor două vizite. Presa italiană notează însă că securitatea Suveranului Pontif va fi sporită, serviciile de securitate temându-se, și ele, că viața Papei argentinian ar putea fi în pericol.