ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este oficial. Papa Francisc se va întâlni cu preşedintele Barack Obama, la Casa Albă, pe data de 23 septembrie. Anunțul a venit din partea administraţiei de la Washington, scrie ziarul Corriere della Sera.

P] Razboiul sfarsitului lumii – Mario Vargas Llosa – comanda online

Discuţiile se vor concentra pe măsurile de protecţie ale mediului înconjurător, dar vor fi abordate şi teme legate de "protejarea miniorităţilor religioase şi promovarea libertăţilor religioase în lume".

De asemenea, se vor schimba opinii referitoare la "integrarea emigranţilor şi a refugiaţilor în ţările adoptive", se spune în comunicatul Washington-ului.

Papa Francisc are deja programat un discurs în plenul anual al Adunării Generale ONU, la data de 25 septembrie.

Vizita Papei peste Ocean va consemna și o premieră. Suveranul Pontif a acceptat să se adreseze Congresului SUA, la data de 24 septembrie, fiind primul şef al Bisericii Catolice căruia i se va acorda această onoare.

În Statele Unite, peste 78 de milioane de americani sunt romano-catolici. Cu prilejul vizitei sale în SUA, Papa Francisc, în vârstă de 78 de ani, va participa la congresul Bisericii Catolice, ţinut anul acesta în Philadelphia.