ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Paul al VI-lea, care a condus Biserica Catolică între 1963 și 1978, într-o perioadă agitată pe scena internațională, a fost beatificat duminică de Papa Francisc în Piața Sfântul Petru, în prezența fostului suveran pontif Papa Benedict al XVI-lea, relatează AFP.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii

În Pieța Sfântul Petru, unde s-au adunat mii de credincioși, sub un soare cald de toamnă, Papa Francisc a rostit în latină formula consacrată, cerând ca "venerabilul servitor al Domnului Paul al VI-lea să devină preafericit". El a anunțat că sărbătoarea acestuia va avea loc în fiecare an la data de 26 septembrie, transmite Agerpres.

Papa Paul al VI-lea, care a definitivat Conciliul Vatican II (1962-1965) început de predecesorul său Ioan al XXIII-lea și a instituit "sinodul" (ca transpunere în practică a deciziilor conciliului), a fost beatificat în încheierea sinodului familial convocat de Papa Francisc, în prezența a numeroși cardinali din întreaga lume. În aprilie, Papa Francisc i-a canonizat pe Ioan al XXIII (1958-1963) și pe Ioan Paul al II-lea (1978-2005).