ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Chiar dacă puterea de cumpărare a românilor este de câteva ori mai mică decât cea a nemților sau a italienilor, atunci când vine vorba despre achiziționarea de alimente, plătim uneori mai mult!

Laptele, uleiul, vinul, berea și apa plată sunt mai scumpe în România decât în celelalte două state europene, relevă o analiză realizată de Gazeta de Sud. De asemenea, pieptul de pui dezosat, roșiile, cartofii și ouăle sunt mai scumpe în România decât în Germania, iar prețurile acestor produse în Italia sunt ceva mai mari decât în România. La noi în țară sunt prețuri mai mici comparativ cu celelalte două state europene doar la mere, pâine și ceapă.

tabel-preturi-comparative-640x360
Salariile medii din cele trei ţări la finalul lui 2014 erau diametral opuse. Asfel, un german primea 2.054 euro, un italian 1.419 euro, iar un român doar 395 euro. Să nu uităm că în România, aproape 30% dintre angajaţi primesc salariul mimin pe economie - 950 lei.