ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Urmând exemplul Scoției, dar fără a fi descurajat  de înfrângerea suferită de secesioniști, parlamentul catalan a votat vineri o lege ce autorizează o ”consultare” privind independența regiunii față de Spania, ocolind astfel opoziția Madridului față de un referendum pe care președintele guvernului regional din Catalonia, Artur Mas, dorește să-l organizeze la 9 noiembrie, relatează AFP.

Aprobată cu 106 voturi pentru și 28 împotrivă, legea autorizează guvernul regional să organizeze 'consultări populare', cu caracter neconstrângător, dar urmează să fie contestată în fața Tribunalului constituțional de către guvernul spaniol.

Procesul de obținere a independenței Cataloniei 'continuă' și va fi 'întărit' în pofida rezultatului referendumului din Scoția, a declarat vineri președintele guvernului regional din Catalonia, Artur Mas.

Scoţienii au votat joi împotriva ruperii de Marea Britanie la referendumul organizat. 55,42 la sută din populaţia Scoţiei a votat împotriva independenţei, iar 44,58 la sută în favoarea ei.