ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ceea ce înfățișează acest tablou este o blasfemie și nu are ce cauta pe acești pereți. Cu acest argument eurodeputatul italian Mario Borghezio, din partea formațiunii xenofobe Liga Nordului, a reușit să dea jos de pe un perete al clădirii Parlamentului European de la Strasbourg un tablou al artistului italian Bruno Cassinari, informează tgcom.24

Pentru Mario Borghezio tabloul ”Durere”, care înfățișează o femeie virgină goală alături de o cruce este ”o blasfemie” și aduce atingere valorilor creștine. Europarlamentarul italian a povestit că a luat opera de artă, a întors-o şi a dat-o jos, într-un ”gest simbolic de protest".

Pictura artistului italian este expusă de multă vreme la Strasbourg însă Borghezio spune că a observat-o recent, după ce ar fi fost atenţionat de colegi eurodeputaţi, angajaţi ai Parlamentului şi vizitatori.

Tabloul a fost pus deoparte pentru a nu fi vandalizat, după care un organism administrativ al PE va decide ce va face cu el şi cum va reacţiona la gestul lui Borghezio.

Borghezio a fost arestat de două ori în Italia pentru acte de violenţă. El a bruscat un marocan de 12 ani, pe care l-a ridicat de pe străzi şi l-a dus la poliţie pentru a fi deportat. Ulterior, acesta a dat foc la adăpostul unor imigranţi. El  s-a făcut cunoscut pentru comentariile xenofobe și rasiste la adresa musulmanilor și a ministrului Cécile Kyenge, primul ministru italian de culoare.