ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul Remus-Florinel Cernea a lansat ieri pe reţelele de socializare "informaţia" că Parlamentul ar fi aproape de a adopta proiectul de lege privind parteneriatele civile, inclusiv între persoane de acelaşi sex. "Informaţia" a fost preluată fără discernământ în presă, anunţându-se pasul "istoric" pe care e aproape să-l facă România.

În realitate, nici vorbă de aşa ceva. Proiectul de lege nr.340/2015 a fost înregistrat la 01 aprilie 2015 la Camera Deputaţilor şi se află în dezbatere la comisiile permanente ale Camerei Deputaţilor.

Până acum, Comisia pentru Muncă şi Protecţie Socială a Camerei şi care l-a avizat pozitiv. De acest aspect s-au prevalat cei care au anunţat că "România este la un pas de adoptarea parteneriatului civil".

Ceea ce au omis jurnaliştii este faptul că, marţi, proiectul a primit aviz negativ din partea Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale. Cu majoritate de voturi.

Comisia Juridică, de disciplină şi imunităţi, dar şi Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi trebuie şi ele, să se pronunţe.

Abia după ce toate aceste comisii îşi vor da avizul,  negativ sau pozitiv, proiectul se va discuta în plen, urmând votul în Cameră.

Camera Deputaţilor este cameră decizională.