ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Din specia de lobodă sălbatică, oamenii au obţinut cele trei soiuri de lobodă de grădină: Atriplex hortensis viridis (cu frunze verzi), Atriplex hortensis suber (cu frunze de culoare roşu violaceu) şi Atriplex hortensis(cu frunze gălbui).

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Oricare dintre specii este rezistentă şi perfect adaptată la condiţiile climatice de la noi, motiv pentru care loboda poate fi cultivată şi consumată atât primăvara, cât şi toamna. Aceasta este o plantă puternic mineralizantă pentru organism, fiind utilizată pentru frunze, dar şi pentru seminţe, având un bogat conţinut de glucide, proteine, acid oxalic liber, celuloză, substanţe minerale, pigmenţi clorofilieni şi carotenoizi.

Tratamentul cu lobodă constă într‐o infuzie preparată astfel: se fierb în clocot 500 ml de apă, iar înainte cu 10 minute de a se lua de pe foc se adaugă 200 g frunze (verzi sau uscate) şi o linguriţă cu seminţe de lobodă. Se acoperă apoi vasul timp de un sfert de oră, după care se strecoară totul şi se păstrează la temperatura camerei. Întreaga cantitate se împarte în trei părţi egale şi se bea înaintea meselor principale.

Infuzia de lobodă se bea timp de o săptămână, tratamentul putând fi reluat o dată la 30 de zile. Are o puternică acţiune diuretic‐depurativă, remineralizantă şi vitaminizantă, dar şi emolientă şi calmantă. În afecţiunile pulmonare şi în durerile de stomac acţionează ca un calmant sigur, uşurând în mare măsură respiraţia şi confortul bolnavului.

Acest articol poate fi citit, integral, în ediția tipărită a Revistei „Leacuri & Rețete Mănăstirești”. Revista se găsește în rețelele de distribuție, la prețul de 8,9 lei. Deasemenea, ea poate fi  comandată de pe site-ul sophia.ro.