ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Măceşele fac parte din categoria fructelor mai pretenţioase şi asta datorită seminţelor păroase, din interiorul acestora. De aceea vă propunem o reţetă de cidru, care se poate obţine atât din măceşe proaspete, cât şi uscate. Pentru aceasta avem nevoie de: 1 kg măceşe proaspete (sau 1,5 kg măceşe uscate); 3 kg zahăr; 500 g lămâi; 40 g drojdie proaspătă; 10 litri apă.

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Se spală bine fructele, având în vedere că măceşele au de obicei mai mult praf pe ele. Cel mai anevoios lucru este separarea pulpei măceşelor de seminţele din interior.
Peste pulpa rămasă adăugăm pe rând zahărul, zeama de la lămâi, drojdia lichefiată şi apa. Se pune totul într‐o damigeană, prevăzută cu un dop cu furtun şi se lasă la fermentat timp de 40 de zile. După acest timp cidrul este limpede şi gustos şi se poate trage în sticle, pe care le păstrăm într‐un loc răcoros. Cele mai cumplite răceli vor ceda după o cană cu cidru de măceşe fiert. Cidrul este nelipsit din chiliile călugărilor, fiind un tonic vitaminizant şi energizant, preţuit de sute de ani.

Pentru a citi articolul integral și a afla și alte leacuri de sezon, CITIȚI articolul complet în editiția tipărită a revistei „Leacuri & Rețete Mănăstirești”, care are 100 de pagini de leacuri din plantele de sezon și costă 8,9 LEI. Se găsește în rețelele de distribuție și pe SOPHIA.RO.