ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mii de ani omul nu a consumat organisme modificate genetic. Astăzi omul umblă la materialul genetic al creaţiei. Riscul este enorm. Deja au apărut primele reacţii adverse ale organismelor modificate genetic.
Organismele modificate genetic sunt specii (plante sau animale), cărora li s‑au transferat gene de la alte specii pentru a le determina proprietăţi noi (rezistent la dăunători, spor în greutate, creşterea concentraţiei anumitor principii active etc.).

Impactul metabolic şi imunologic al unui OMG asupra corpului este enorm, căci specia umană este obligată să metabolizeze un produs genetic nou, cu care nu a venit în contact niciodată. În textul biblic al Facerii, cap. 1, citim că universul biologic a fost creat înaintea omului şi pentru om. La sfârşitul fiecărei zile şi specii create textul biblic spune: „Și a văzut Dumnezeu că este bine” sau „Și a fost aşa”.

Teologic vorbind, acest lucru exprimă datul genetic al speciilor create pentru a fi folosite de om în mod sinergic şi benefic.
A pătrunde în gena creaţiei pentru „a ameliora” nu pentru „a repara” este un act luciferic.
Efectele negative ale organismelor modificate genetic:
¬ -cancer (G. E. Seraclini);
¬ -alergii;
¬ -creşterea agresivităţii şi pierderea instinctului matern la cobaii testaţi
¬ -pericol pentru mediu: dezechilibru ecologic, impurificarea culturilor prin polenizare, creşterea rezistenţei buruienilor la erbicide şi insecticide, uniformitatea genetică expune la riscul ca o cultură să fie distrusă de un singur dăunător.
Opinii ale unor oameni de ştiinţă asupra organismelor modificate genetic:
¬ -Dr. George Wald laureat al Premiului Nobel, profesor la Universitatea Harvard: „Pot genera noi boli animale şi vegetale, noi surse de cancer, noi epidemii”.
¬ -Dr. David Willams, Universitatea din San Diego, California: „... faptul că se aruncă aceste produse în lanţul alimentar este pur şi simplu o neglijenţă detestabilă”.
Consumatorii din UE au următoarea opinie:
¬ -peste 70% din ei nu vor să consume astfel de alimente;
¬ -peste 95% din ei vor să aibă dreptul să aleagă.
Un lucru este sigur: nu se cunosc efectele pe termen lung ale organismelor modificate genetic. Când se vor cunoaşte, va fi prea târziu, pentru că mediul este deja poluat şi corupt de material genetic răspândit haotic în natură.