ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Datorită proprietăţilor sale unice, ştirul a fost considerat de veacuri, ca o plantă de origine divină, un dar pe care oamenii l‐au primit de la Dumnezeu, fiind venerat şi folosit ca element sacru.

Atât inflorescenţa, cât şi frunzele de ştir au un conţinut ridicat dar echilibrat de proteine, fiind foarte bogat în vitaminele A, complexul de B‐uri, K, C, E şi săruri minerale (precum calciu, fier, magneziu, potasiu, zinc, cupru) şi aminoacizi.

Tratamentul cu pulbere din spic de ştir este foarte eficient în tratarea carenţelor de vita mine şi minerale, dar şi în stagnarea tumorilor benigne ale prostatei. Pentru aceasta, se iau 300 g spice de ştir cu tot cu seminţe şi se pun la uscat într‐o cameră bine aerisită şi întunecoasă. După 10 zile, se fărâmiţează şi se râşnesc cu ajutorul unei maşini electrice de cafea, după care se depozitează într‐un săculeţ de pânză. Peste o lingură de pulbere de spic de ştir se toarnă o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 15 minute, apoi se se lasă la răcit. Se consumă la temperatura camerei, de patru ori pe zi, cu 30 de minute înaintea meselor principale, ultimul ceai fiind administrat cu un sfert de oră înainte de culcare. Durata recomandată a tratamentului este de 10 zile şi poate fi de 30 de zile.

Articolul poate fi citit, integral, în ediția tipărită a revistei „Leacuri & Rețete Mănăstirești”. Revista se găsește în rețelele de distribuție și pe sophia.ro, are 100 de pagini și costă 8,9 lei.