ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ştevia este unul dintre alimentele preferate ale lunilor aprilie‐mai, dar şi un remediu naturist ce poate fi folosit în orice anotimp.

Rădăcinile acestei plante, uscate la umbră, se pot folosi spre tămăduire, de toamna până primăvara, când ştevia rasare din nou. Prin efectul benefic asupra sistemului digestiv, dar mai ales prin stimularea eliminării produşilor nocivi ai organismului, ştevia este considerată un detoxifiant la îndemâna oricui. Folosită sub diferite forme, aceasta este recomandată pentru tratarea unei game largi de afecţiuni ale pielii, precum psoriazisul, acneea, diferite forme de eczeme, dar şi în tratamentul hipertrofiei glandulare limfatice şi al poliartritei reumatoide. Decoctul din rădăcină uscată de ştevie are efecte deosebite în tratarea afecţiunilor amintite mai sus. În 600 ml apă plată se pun 20 g de rădăcinproaspătă (sau 30‐40 g rădăcină uscată) şi se fierb timp de 20 de minute, după care fiertura se ia de pe foc şi se ţine acoperită timp de 10 minute, apoi se strecoară printr‐o sită.

Întreaga cantitate se bea pe parcursul unei zile, după mese, timp de 10 de zile. Tratamentul poate fi reluat din două în două luni. Prezenţa glicozidelor antrachinonice îi conferă acestui decoct un efect detoxifiant extrem de puternic şi poate ţine sub control psoriazisul perioade îndelungate de timp.

Citiți articolul, integral, în ediția tipărită a revistei „Leacuri & Rețete Mănăstirești”. Revista circulă în rețelele de distribuție și pe sophia.ro, are 100 de pagini și costă 8,9 lei.