ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pată solară, cea mai mare din ultimii 24 de ani, vizibilă cu ochiul liber, existentă pe suprafaţa Soarelui, ce poate fi observată în această perioadă.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Specialiştii avertizează asupra necesităţii folosirii de echipamente de protecţie, pentru că privitul direct spre această pată solară poate cauza orbirea.

O pată solară uriaşă s-a format pe emisfera solară îndreptată spre Terra şi produce frecvent explozii solare puternic energizate.

Deocamdată, niciuna dintre exploziile din această pată solară nu a fost acompaniată de o ejecţie de masă coronală.

Fenomenul poate duce la apariţia aurorelor în regiunile polare ale Pământului, dar şi la perturbarea comunicaţiilor cu vehiculele spaţiale, sateliţii, centralele electrice şi liniile de înaltă tensiune.

Această pată solară, identificată de astronomi sub denumirea AR2192, este îndeajuns de mare ca să poată fi observată de pe Pământ fără ajutorul unui telescop.

Specialiştii avertizează însă amatorii de fenomene solare să nu se uite spre discul Soarelui fără ochelari de protecţie sau filtre care să reducă intensitatea luminii, pentru că altfel riscă să orbească.