ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe fundalul relaţiilor tot mai tensionate dintre Rusia şi Ucraiana şi a temerilor legate de expansionismul rus, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a lansat un apel pentru crearea unei armate europene. O asemenea forță i-ar permite UE atât să facă față noilor amenințări de lângă frontierele sale, cât să și apere valorile europene, a subliniat Juncker, într-un interviu publicat duminică de Welt am Sonntag, informează Agerpres.

[p] LIBRARIE.NET - Cărţile pe care le cauţi

"Nu vom crea o armată europeană pentru a o utiliza imediat. Însă o armată comună a tuturor europenilor îi va da de înțeles Rusiei că vorbim foarte serios atunci când este vorba de a apăra valorile UE", a spus Juncker, adăugând că o forță comună pentru cei 28 de membri ai UE va permite raționalizarea cheltuielilor militare și favorizarea integrării militare dintre aceste țări.

"O asemenea armată ne va ajuta să punem la punct o politică externă și de securitate comună", a subliniat președintele Comisiei Europene, subliniind că nu se intenționează diminuarea rolului NATO. "Imaginea Europei a suferit într-un mod dramatic. În termeni de politică externă, se pare că nu prea suntem luați în serios", a mai spus Juncker.