ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Țara cu cel mai ridicat nivel al consumului de alcool nu este, în mod surprinzător Rusia, ci Belarus, ai cărei locuitori trag la măsea cu doi litri mai mult într-un an decât vecinii lor de la est, informează Adevărul.

În topul marilor băutori de alcool figurează şi românii, care beau cu doar 1,3 litri de alcool pur pe an mai puţin decât ruşii.

Mai multe hărţi create în cadrul proiectului Wasted Worlwide, care dezvăluie obiceiurile de consum de alcool în întreaga lume, plasează România pe un loc fruntaş în topul statelor cu cei mai înverşunaţi consumatori de băuturi alcoolice, hărţile fiind făcute în baza datelor curpinse în Raportul global privind alcoolul şi sănătatea din 2014, iar o parte din ele fiind publicate de Business Insider.

Potrivit raportului, Belarusul înregistrează cel mai mare consum de alcool din lume, cu o cantitate de medie de 17,5 litri pe cap de locuitor, pe loc secund se află Rusia, cu un consum mediu de 15,1 litri pe cap de locuitor, americanii consumă o cantitate medie de alcool relativ rezonabilă de 9,2 litri, care este, de asemenea, mai mică decât cea băută de englezi (11,6 litri) şi irlandezi (11,9 litri) și, cum era de aşteptat, în ţări din Orientul Mijlociu şi nordul Africii se bea cel mai puţin: locuitorii din Libia şi Mauritania consumă o medie de 0,1 litri de alcool, cei din Arabia Saudită beau 0,2 litri, iar cei din Egipt - 0,4 litri.