ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miercuri, Parlamentul European a aprobat ajutorul acordat muncitorilor disponibilizați de la combinatul Mechel Câmpia Turzii pentru a-și găsi noi locuri de muncă, iar finanțarea din Fondul european de ajustare la globalizare (FEAG) va completa eforturile naționale, intrând în vigoare după adoptarea de către Consiliul de miniștri al UE, potrivit unui comunicat de presă al PE citat de Agerpres.

"Închiderea combinatului de sârmă de la Câmpia Turzii aproape că a triplat numărul de șomeri din regiune", a spus raportorul Siegfried Mureșan (PPE/PMP), adăugând că "De aceea, cred că acești bani vin ca o gură de aer pentru cei de acolo. Uniunea Europeană oferă acestor oameni o șansă la un trai decent".

Autoritățile române au cerut ajutor prin FEAG pentru 1.000 de lucrători disponibilizați de producătorul de oțel Mechel Câmpia Turzii și de furnizorul său, iar cele 3,571 milioane de euro vor fi utilizate, printre altele, pentru plata reconversiei profesionale, finanțarea unor noi afaceri și consultanță pentru găsirea unui nou job. Data probabilă la care Consiliul de miniștri al UE va vota asupra ajutorului acordat României este 25 septembrie.

Raportul a fost votat cu 614 voturi pentru, 71 împotrivă și 16 abțineri.