ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un băiat de 14 ani din comuna Pungeşti a fost luat pe sus de jandarmii ce păzeau zona de siguranţă instituită pentru paza sondei Chevron, pe motiv că ar fi atins gardul ce înconjoară sonda, informează vrn.ro.

Peste 100 de persoane s-au strâns la limita zonei de siguranţă, pentru a protesta împotriva comportamentului jandarmeriei faţă de Ionel Ichim, copilul de 14 ani şi tatăl său, Ion Ichim. Acesta din urmă a fost băgat în dubă pentru că a încercat să-şi salveze copilul, sătenii solidarizându-se cu cei doi, nelăsându-i pe jandarmi să plece.

La faţa locului a fost chemată şi ambulanţa, băiatul plângându-se de dureri la o mână, dar şi vânătăi pe tot corpul. Nici tatăl nu a scăpat de tratamentul forţelor de ordine, acesta având vânătăi pe faţă şi pe braţe.

Reamintim că într-un raport al Departamentul de Stat al SUA au fost menţionate relele tratamente la care au fost supuşi romii de către forţele de ordine, dar nu s-a scos un cuvânt despre numeroasele abuzuri ale Jandarmeriei de la Pungeşti, menţionate inclusiv în presa internaţională.