ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pelerinajul anual al musulmanilor la Mecca, începe joi într-un climat tensionat. Pe de o parte este vorba de ofensiva lansată de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) iar pe de alta, de temerile legate de eventualitatea extinderii epidemiei de Ebola.

Libris.ro - Librarie online - Zilnic noutati si promotii


Aproximativ 1.400.000 de musulmani din întreaga lume se află deja în Arabia Saudită pentru a îndeplini obligația religioasă a 'hajj'-ului. Autoritățile se așteaptă ca încă un milion și jumătate de pelerini să sosească foarte curând, informează Agerpres.

Autoritățile saudite au desfășurat un amplu dispozitiv de securitate format din 75.000 de agenți, pentru a asigura buna desfășurare a pelerinajului. Oficialii saudiți susțin că nu va fi permisă "politizarea" manifestării religioase, fiind interzise steagurile naționale sau pancartele care ar putea genera discordie.

În același timp, au fost suspendate temporar vizele pentru cetățenii originari din țările Africii de Vest, mai ales din Liberia, Guineea Conakry și Sierra Leone, statele cele mai afectate de epidemia Ebola. Autoritățile au stabilit centre de supraveghere sanitară în porturi și în punctele de trecere ale frontierelor terestre.