ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O anchetă a Administrației Naționale a Penitenciarelor a identificat o serie de nereguli la Poarta Albă, iar în centrul lor se află Cristi Borcea. Potrivit unui raport al ANP, Borcea a beneficiat de renovarea celulei. Aceasta are în prezent mochetă pe jos, un televizor plasmă, un frigider și pe perioada iernii a avut instalat un calorifer electric.

LIVRARE GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Cristian Borcea a avut acces la aparate de fitness, se mai arată în raportul ANP. El a putut să facă mișcare cu ajutorul unei benzi de alergat și a unei biciclete.

Cristian Borcea a avut parte de tratament preferențial din partea gardienilor, care i-au dat chiar și o cheie pentru a îi facilita accesul la un telefon instalat special pentru el în zona spălătoriei în care ar fi trebuit să lucreze. Însă Borcea nu a lucrat, el și-a petrecut timpul destinat muncii vorbind la telefon, iar gardienii i-ar fi pontat activitatea, pentru a îi asigura reducerea pedepsei, scrie B1TV.

Cristian Borcea a beneficiat și de vizite peste numărul celor permise de regulament și de bani primiți în mod direct sau prin intermediul altor deținuți cărora familia sa le-a trimis fonduri pentru a face cumpărături de la magazinul penitenciarului.

Ancheta ANP a mai arătat că în celula fostului acționar al lui Dinamo nu s-au efectuat niciodată controale și că acesta avea în celulă parfumuri și alte produse la care alți deținuți nu au acces.