ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Presa din Rusia citeaza un raport media conform caruia cel puţin 12.000 de soldaţi chinezi înarmaţi până în dinţi au fost mutaţi la graniţa cu Rusia, după ce tensiunile în zonă au crescut.

Acest raport citează Serviciul de Graniţă al Rusiei, potrivit căruia, Beijingul a început să trimită trupe către granită începând cu data de 6 Septembrie.

"Deocamdată nu se știe motivul acestei mişcări, însă ceva nu miroase a bine", afirmă un reprezentant al Serviciului de Graniţă, citat de infowars.com.

Nu se știe dacă acest demers al Chinei are legătură cu construcţia gazoductului, ca finalizare a acordului de 400 de miliarde semnat recent între cele două superputeri. Nici dacă este o reacţie a Chinei în urma declaraţiilor dure ale oficialilor ruşi faţă de NATO şi aliaţii săi: "Trebuie să fie priviţi ca duşmani. S-ar putea să-i lovim cu armele nucleare"