ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ciclistul Serghei Ţvetcov va lua startul în Turul Italiei, a doua competiţie profesionistă a lumii ca importanţă, după Turul Franţei, informează Radio România.

Românul va fi prezent la startul competiţiei ce va porni pe 9 mai alături de coechipierii săi de la echipa Androni-Sidermec. Liderul acestei echipe este rutierul italian Franco Pelizotti.

Serghei Ţvetcov are 27 de ani, s-a născut la Chişinău şi a primit cetăţenia română în 2013.El devine al cincilea ciclist din România care dispută un mare tur, după ce în 1936 la Turul Franţei au fost prezenţi Nicolae Ţapu, Virgil Mormocea, George Hapciuc şi Constantin Tudose.

Prima ediţie a turului ciclist al Italiei a fost organizată în 1909 pentru a creşte vânzările ziarului Gazzetta dello Sport. Împreună cu Turul Franţei şi Turul Spaniei, face parte dintre Marile Tururi ale ciclismului mondial.

Ultimul câştigător al Turului Italiei este columbianul Nairo Quintana.