ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste o sută de persoane, majoritatea localnici, au protestat sâmbătă după-amiază la Pungeşti, în judeţul Vaslui, faţă de gazele de şist. Oamenii au mărşăluit pe câţiva kilometri, pe drumul judeţean ce tranzitează comuna, până în apropierea perimetrului deţinut de compania Chevron.

Noul protest faţă de gazele de şist a avut loc la Pungeşti cu o zi înainte de Ziua Naţională de Luptă Împotriva Fracturării Hidraulice.

Oamenii s-au adunat în localitatea Armăşoaia, apoi au pornit în marş spre Siliştea şi, după parcurgerea a aproximativ trei kilometri, s-au oprit în apropierea perimetrului unde Chevron amenajează platforma unde va fi amplasată prima sondă de explorare a gazelor de şist din Vaslui.

Protestatarii au avut pancarte şi steaguri şi au scandat lozinci contra guvernului şi a explorării şi exploatării gazelor de şist, precum "România, ţara noastă şi apa noastră, niciodată Chevron nu o să o otrăvească", "Victor Ponta nu uita, ţara asta nu-i a ta" şi "Afară, afară, cu trădătorii din ţară".