ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste o mie de persoane au participat, joi după-amiază, la mitingul organizat în faţa Prefecturii Covasna, în apărarea simbolurilor comunităţii maghiare, notează Agerpres. Aceasta a fost cea de-a patra zi consecutiv în care membrii comunităţii maghiare au intonat imnul Ungariei şi cel secuiesc şi au rostit rugăciuni în faţa sediului Prefecturii, solicitând, în acest fel, respectarea simbolurilor şi identităţii lor naţionale, informează Vocea Transilvaniei.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Manifestaţiile vor continua şi vineri în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe, iar sâmbătă, la pavilionul din parcul central din municipiu.

Mitingul a fost iniţiat de Partidul Civic Maghiar Covasna (PCM), după ce a fost sancţionat de Prefectură cu suma de 5.000 de lei, pentru nerespectarea protocolul de intonare al imnului Ungariei la o manifestare publică, organizată pe 4 iunie a.c, de Ziua solidarităţii naţionale a maghiarilor. Totodată, cu acest prilej s-au comemorat şi 94 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, ce a consfinţit destrămarea imperiului austro-ungar şi unirea Transilvaniei la România.

Organizatorilor li s-au raliat pe parcurs şi liderii UDMR, respectiv primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad şi preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, care au fost somaţi de Prefectură să înlăture steagurile secuieşti de pe clădirile şi domeniul public, conform unei sentinţe definitive şi irevocabile a Curţii de Apel Braşov potrivit căreia steagurile au fost arborate ilegal.