ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La 25 de ani de la plecarea la Ceruri a Părintelui Arsenie Boca, Asociația Civic Media lansează un apel către Patriarhia Română și Biserica Ortodoxă Română, în care cere începerea demersurilor necesare canonizării Sfântului Ardealului. În acest sens, Civic Media a lansat și o petiție pe Internet intitulată ”Pentru Canonizarea Părintelui Arsenie Boca - Sfântul Ardealului”.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!

Cei care doresc să semneze această petiție o pot face AICI.  Redăm mai jos textul integral al petiției:

”Părintele Arsenie Boca, ieromonah, teolog și pictor ortodox român, născut la 29 septembrie 1910 la Vața de Sus, judeţul Hunedoara, a fost stareț la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și, apoi, la Mănăstirea Prislop. Datorită personalității sale şi darului de văzător cu duhul, mii de credincioși veneau să-l asculte. Însă, tot din acest motiv, a fost hărțuit de Securitatea bolşevică. A fost unul dintre martirii comunismului, fiind închis la Securitatea din Brașov, dus la Canal, închis la Jilava, București, Timișoara și la Oradea. După 1959, i s-a interzis activitatea preoţească până la moarte, care a survenit la 28 noiembrie 1989. La mormântul său de la Mănăstirea Prislop din Țara Hațegului se perindă, zilnic, sute de pelerini, iar la sărbătorile aniversare vin zeci de mii de credincioşi din întreaga ţară, care atestă prin mărturiile lor minunile săvârşite de Părintele Arsenie Boca. Pentru că evlavia populară vorbeşte de la sine, cerem Patriarhiei Române, Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, să înceapă demersurile fireşti pentru canonizarea Sfântului Ardealului.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!”

Asociatia Civic Media publică, de asemenea, pe blogul Roncea.ro, fotografii inedite din arhiva CNSAS cu părintele Arsenie Boca.

P Arsenie Boca Bratu filat de Securitate Foto din Dosarele CNSAS Civic Media Roncea RoDosar Informativ P Arsenie Boca CNSAS Civic Media Roncea RoP Arsenie Boca Bratu Preot filat de Securitate Foto din Dosarele CNSAS Civic Media Roncea RoParintele Arsenie Boca - student la Teologie si calugar - via Roncea RoP Arsenie Boca Bratu filat de Securitate in tren Dosarele CNSAS Civic Media Roncea Ro