ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conflictul din estul separatist prorus costă Ucraina 100 de milioane de grivne (4,5 milioane de euro) pe zi, a declarat sâmbătă președintele ucrainean, Petro Poroșenko, în fața Consiliului de securitate națională și de apărare, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Cu această ocazie, președintele Poroșenko a anunțat că Ucraina, care se confruntă cu o gravă criză economică, va aloca 5 % din bugetul său pentru apărare în 2015, față de mai puțin de 1 % în acest an, și că anul viitor vor avea loc o serie de mobilizări parțiale.

''Operațiunea în estul Ucrainei costă 100 de milioane de grivne pe zi'', a declarat Poroșenko în deschiderea Consiliului de securitate națională și de apărare la Kiev, consacrat aprovizionării armatei în zona de conflict.

''Pentru armată, 5 % din PIB este o investiție în apărare. Punem bazele securității pentru întreaga generație'', a afirmat președintele.

Șeful statului ucrainean, care a supus recent spre aprobare parlamentului un proiect de lege ce deschide calea către aderarea Ucrainei la NATO, a insistat printre altele ca documentul să fie aprobat cât mai repede posibil de către deputați.