ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Apar noi detalii despre tragicul accident al companiei Germanwings, prăbuşit în Alpii francezi. Parchetul german a anunţat că a găsit în casa copilotului Andreas Lubitz documente cu indicaţia de concediu medical pentru ziua în care s-a produs tragedia. Acestea erau rupte, cel mai probabil pentru a nu ajunge la cunoştinţa angajatorului.

[P] Maria, Regina României. Jurnal de Război, ediție integrală, necenzurată - comanda online

"Au fost confiscate documente medicale care indică o boală și un tratament recomandat de medici", au spus procurorii din Düsseldorf, orașul unde locuia copilotul și unde trebuia să ajungă avionul care a decolat de la Barcelona. "Faptul că există note medicale care spun că nu era în capacitate de a lucra, printre alte lucruri, și care au fost găsite răvășite, fiind recente și vizând inclusiv ziua faptelor, susține ipoteza bazată pe examinarea preliminară conform căreia persoana în cauză le-a ascuns angajatorilor și colegilor informația că era bolnav", a mai indicat Parchetul.

Pe documentul medical care atesta „incapacitatea de muncă” era trecută data accidentului, care i-ar fi permis lui Lubitz să îşi ia liber în ziua tragediei. Documentul, ascuns de Lubitz angajatorilor săi, Germanwings, a fost găsit rupt de anchetatori.

Se pare că bărbatul ar fi fost părăsit de viitoarea soție, lucru care i-ar fi distrus psihicul și l-ar fi făcut să acționeze irațional. Pilotul în vârstă de 28 de ani tocmai se despărțise de iubita cu care dorea să se căsătorească și făcea față cu greu schimbărilor din viața sa. Acest lucru a venit pe fondul labilității sale psihice pronunțate, Lubitz suferind o depresie severă și în 2008, fapt care l-a determinat să întrerupă pregătirea pentru obținerea licenței de pilot.

Presa germană scrie că pilotul închis în afara carlingii, de către copilot, a încercat să forţeze intrarea înapoi cu ajutorul unui topor aflat la bord. Un purtător de cuvânt al Germanwings a confirmat că se afla un topor la bordul avionului respectiv.