ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un plan de interconectare energetică prin care se urmăreşte reducerea dependenţei de importuri în sudul şi vestul Europei a fost semnat în capitala Spaniei, Madrid.

[p] LIBRARIE.NET – Cărţile pe care le cauţi

Şefii guvernelor din Spania şi Portugalia, preşedintele Franţei şi cel al Comisiei Europene, precum şi preşedintele Băncii Europene de Investiţii au încheiat acest acord prin care vor fi finanţate lucrări de infrastructură pentru transportul de energie electrică şi de gaze, care ar diversifica sursele de aprovizionare şi ar reduce dependenţa energetică faţa de Rusia, transmite corespondentul radio romania actualitati la Madrid.

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Premierul Portugaliei, Pedro Passos, iniţiatorul reuniunii, a declarat că summitul demonstrează angajamentul de a ajunge la interconexiunea de 10% până în anul 2020 şi înseamnă un pas înainte pentru piaţa europeană a energiei.

Aceste proiecte pot genera scăderea preţurilor pentru consumatori, investiţii în energii curate şi creşterea economică susţinută.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că libera circulaţie a energiei este fundamentală. ”Dacă nu reuşim acest lucru, înregistrăm un eşec în Uniunea Europeană”, a precizat el.

Spania importă 70% din energia pe care o consumă, fiind una din ţările cele mai dependente energetic din întreaga Uniune.

Documentul semnat miercuri va permite extinderea surselor de electricitate şi gaz prin infrastructuri ce leagă cele trei ţări cu finanţare public-privată şi cu supervizarea Comisiei Europene.