ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Platforma de la Durban este un nou acord internaţional negociat de Organizația Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice. Acţiunea consolidată a acestei platforme va acoperi toate ţările lumii.

Noul acord, Platforma de la Durban, va fi adoptat în lunile mai - iunie ale anului 2015, la Conferinţa climatică de la Paris şi va fi pus în aplicare începând cu anul 2020.

• citeşte aici documentul de constituire pentru Platforma de la Durban (pdf)

Agenţia guvernamentală americană pentru climă a informat, recent, că temperaturile globale din luna iunie au fost cele mai mari din 1880 - anul în care au început înregistrările în acest domeniu, scrie DPA.

Platforma de la Durban se referă la faptul că luna iunie ar fi fost cea de a 352-a lună consecutivă cu o temperatură globală peste media secolului XX.

Recorduri de căldură au fost înregistrate în Groenlanda, unele zone din nordul Americii de Sud, din estul şi din centrul Africii şi din sudul şi sud-estul Asiei, a precizat Administraţia Naţională a Oceanelor şi Atmosferei din SUA.

Temperatura medie terestră şi de pe suprafaţa oceanului planetar a fost de 16,2 grade Celsius, comparativ cu media de 15,5 grade în secolul trecut, mai notează DPA.