ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Daniel McAdams, consultant al Institutului Ron Paul, a lansat un atac dur la adresa generalului american Philip Breedlove, comandantul forțelor NATO din Europa, despre care spune că face afirmații ”mult prea politizate”. Și chiar că minte în privința situației din Ucraina.

Recentele comentarii ale generalului Philip Breedlove, comandantul forțelor NATO din Europa, pe tema situației din Europa occidentală, au provocat reacția lui Daniel McAdams, consultant și politolog la Institutul american Ron Paul.

Potrivit lui McAdams, declarațiile generalului NATO ”au prea puțin de-a face cu realitatea” și ar fi mult prea ”politizate”, scrie cotidianul Il Giornale.

Generalul Breedlove, spune McAdams, ar profita de fiecare ocazie pentru a relata ”povești de teroare despre invazia rusă în Ucraina de est”, deși, până în prezent nu a prezentat ”nicio dovadă obiectivă referitoare la agresiunea Rusiei în estul Ucrainei”.

Acuzațiile lui Mc Adams vin să întărească declarațiile făcute în luna februarie de un general francez, șef al serviciilor secrete, Christophe Gomart, conform căruia ”NATO a a anunțat în mod fals că rușii ar fi invadat Ucraina, in vreme ce, potrivit informațiilor secrete franceze, nu exista nicio dovadă care să susțină această ipoteză”.

Mai mult, revista germană Der Spiegel a publicat în urmă cu ceva timp un articol în care susținea că ”până și serviciile americane de informații ar fi fost uimite de declarațiile lui Breedlove” legate de Ucraina.

Săptămâna trecută, comandantul forţelor NATO din Europa afirma că Rusia a folosit perioada de acalmie din Ucraina pentru a se repoziţiona în vederea unui posibil atac. Rusia "aplică în manieră agresivă toate instrumentele de putere naţională: diplomaţia, spionajul, economia şi apărarea", afirma Breedlove.

În urmă cu două luni, generalul american pleda ca Occidentul să ia în calcul toate instrumentele aflate la dispoziţia sa pentru a ajuta Ucraina în lupta împotriva insurgenţilor proruşi, inclusiv livrarea de arme defensive.