ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Victor Ponta a fost acuzat de  Oana Stancu, în timpul emisiunii Sinteza Zilei de la Antena 3, că nu îi controlează pe procurorii DNA care, potrivit jurnalistei, ar fi în subordinea ministrului Justiției, Robert Cazanciuc. Controversa a pornit de la faptul că Mircea Băsescu ar fi fost trimis în judecată foarte rapid, fără percheziții și cercetări serioase, scrie evz.ro.Lui Ponta i s-a reproșat că încearcă “să prostească” în aceeași măsură în care o face președintele Traian Băsescu.

Iatp mai jos dialogul purtat de cei doi în direct la o oră de maximă audienţă:

Oana Stancu: Mai am o singură întrebare domnule prim-ministru: regretați, după ce vedeți cum se comportă Parchetul DNA, sub conducerea doamnei Kovesi, că ați propus-o pentru funcție?


Victor Ponta: Nu știu la ce vă referiți sau cum se comportă, eu n-am voie să opinez, nu mă implic în justiție.


Oana Stancu: Este insultător, încercați să ne prostiți așa cum o face Traian Băsescu. Procurorii nu sunt judecători, ei au activitate de funcționari, care-și desfășoară activitatea sub Cazanciuc, Cazanciuc, sub dumneavoastă. L-ați întrebat despre acest dosar?


Victor Ponta: Îmi pare rău, procurorii sunt magistrați, nu sunt în subordinea Guvernului.


Oana Stancu: Domnule prim-ministru, articolul din Constituție.


Victor Ponta: Am fost procuror, dar nu am fost în subordinea Guvernului, nu se află în subordinea Guvernului.


Oana Stancu: Mă opresc pentru că este rușinos ce faceți, mi-e rușine mie de rușinea dumneavoastră.