ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


PSD va propune miercuri, la consultările de la Cotroceni, ca viitorul Parlament să aibă 318 deputaţi şi 100-110 senatori, a precizat preşedintele partidului, Victor Ponta, arătând că, în opinia sa, CCR va spune dacă trebuie respectat referendumul ce stipula un număr de 300 de aleşi.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

”Vom propune, în ce priveşte alegerea Parlamentului, un sistem electoral diferit de cel actual, fie mixt, de timp german, fie proporţional, care să ducă la reducerea numărului de parlamentari, la Cameră să fie 300 de deputaţi plus minorităţi, iar în Senat maximum 100 -110 senatori”, a spus Ponta.

Întrebat de ce propune PSD să fie peste 400 de parlamentari şi de ce nu ţine cont de referendumul popular care stipula faptul că Parlamentul va trebui să aibă 300 de aleşi, Ponta a răspuns: ”Noi ţinem cont. Asta e propunerea noastră. Dacă celelate forţe politice propun altceva, sigur, le vom susţine”.

Solicitat să comenteze posibilitatea de a nu se putea trece peste decizia populaţiei, stabilită de referendumul care stipula un număr maxim de 300 de parlamentari, Ponta a precizat: ”Atunci, asta ne va spune Curtea Constituţională”.