ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marți, preşedintele PSD, Victor Ponta, va solicita membrilor social-democraţi reuniţi la Craiova, într-o şedinţă a Consiliul Naţional lărgit, sprijinul pentru a candida la alegerile prezidenţiale din acest an, candidatura efectivă urmând a fi validată de Congresul partidului, din septembrie, relatează mediafax.ro.

"Voi candida. Asta este ceea ce voi cere pe 29, marţi, în cadrul PSD, pentru că am deja sprijinul oficializat al PC şi al UNPR. Voi cere sprijinul pentru candudatură, după care în septembrie avem nevoie de un congres", a anunţat Victor Ponta, în urmă cu o săptămână, în cadrul unui interviu, aceasta fiind prima declarație în care Ponta anunţă public intenţia de a candida, el evitând în mod ostentativ să se pronunţe oficial pe această temă.

Ponta a fost cel care, tot în urmă cu o săptămână, la Călăraşi, a devoalat şi semnificaţia zilei de 29 iulie, când va avea loc Consiliul Naţional al PSD de la Craiova, el arătând că pe 29 iulie 2014 se împlinesc doi ani de la referendumul naţional de demitere a lui Traian Băsescu.

"Pe 29, săptămâna viitoare, vă aştept pe toţi să avem o reuniune a partidului la nivel naţional în care să transmitem către toţi colegii noştri şi ceea ce încerc să vă transmit în această seară -vreau să aduceţi aminte oamenilor că 29 iulie 2012 e ziua în care românii l-au demis pe Traian Băsescu, e ziua în care voinţa românilor a fost neglijată chiar de Traian Băsescu. Îmi pare rău de aceşti doi ani pe care i-am pierdut pentru ţară, dar sunt absolut convins că pe 16 noiembrie, cu sprijinul dumneavostră, cu sprijinul oamenilor din Călăraşi, o să facem în sfârşit dreptate până la capăt", a spus Ponta, la Călăraşi.