ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Victor Ponta a fost comparat cu Nicolae Ceauşescu, dar şi cu alţi lideri comunişti, după mitingul megalomanic în care şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale.

Faptul că zeci de mii de oameni au fost aduşi cu sute de autocare la stadion, că un întreg cartier a fost blocat, iar circulaţia din Bucureşti a fost dată peste cap sau discursurile terne, fără conţinut, i-au făcut pe mulţi să se gândească la "adunările" din perioada Ceauşescu.

La puţin timp după mitingul PSD de pe Arena Naţională, site-urile de socializare au devenit locurile predilecte în care premierul a fost ironizat şi comparat cu fostul dictator.

Acest tip de discurs a fost preluat imediat de contracandidaţii lui Ponta, care l-au taxat pe premier după ce şi-a lansat candidatura în cadrul unui eveniment uriaş, chiar de ziua lui.

"A fost o întâmplare, nu am aranjat ca 20 septembrie să pice sâmbăta, nu am asemenea puteri. S-a întâmplat. Aveam două opţiuni, pentru că un eveniment de acest gen se poate organiza doar sâmbăta, şi aveam opţiunea 13 şi 20. În momentul în care am spus 13, cred că vă puteţi imagina cum a sărit toată lumea şi a zis : Nu 13 ! Până la urmă, este un loc potrivit pentru evenimente de acest gen. Am văzut că un contracandidat zicea de Ceauşescu care îşi lansa... din câte ţin eu minte, şi mă pricep la istorie mai bine decât doamna care zicea lucrul ăsta, Ceauşescu la Sala Palatului îşi făcea congresele. Deci, să vedem cine îşi face la Sala Palatului ca să vedem cine se ia după Ceauşescu", a relatat Ponta, la Antena 3.