ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vineri, premierul Victor Ponta a declarat că independența justiției și aprecierea de care se bucură conducătorii instituțiilor din justiție i se datorează, ținând cont că a sprijinit direct principalele numiri de procurori și nu a intervenit în justiție, potrivit B1TV.
Livrare gratuita in 24 de ore!

"Actualii conducători apreciați ai instituțiilor din justiției au fost susținuți. Pe doamna Kovesi, pe domnul Nițu eu i-am propus și, sigur, unii mă critică pentru asta, dar eu i-am propus. Nici domnul Blaga, nici domnul Iohannis, nici doamna Udrea. Președinta Înaltei Curți a fost votată inclusiv de ministrul Justiției din guvernul meu.(..) Nu sunt oamenii mei, nici nu sunt dușmanii mei. N-am intervenit niciodată în niciun fel în activitatea Justiției și dacă justiția n-a făcut...—că uitați opt ani și jumătate n-am avut cauze, n-am avut condamnări n-am avut nimic. Dacă justiția e considerată că este independentă, nu este meritul celor care opt ani de zile au fost la putere și nu au făcut nimic, ci mai degrabă este meritul meu", a afirmat Ponta.