ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Victor Ponta şi-a lansat sâmbătă candidatura la alegerile prezidenţiale din toamnă. Discursul liderului PSD a fost unul care a avut ca temă centrală unirea, probabil laitmotivul viitoarei campanii electorale.

"Azi, la 42 de ani, mă simt pregătit, am încrederea, curajul, că pot să fiu presedintele romanilor. Vreau să fiu preşedintele românilor care vor sărbători 100 de ani de la Marea Unire. Împreună am dat înapoi pensii, salarii, am redeschis spitale, am repornit şcoli. Suntem mai mulţi ca în 2012. Vreau să fiu preşedintele românilor, al tuturor celor care mă sprijină şi care nu mă sprijină. Vreau să fiu preşedintele fiecărui român şi să reuşim împreună Marea Unire. Vă daţi seama cât de multe putem să facem dacă suntem uniţi? Aş vrea să nu vă aduc aminte despre regimul cu care am luptat. Am învăţat ceva foarte important de la Băsescu: ce să nu fac dacă ajung preşedintele României, cum să nu mă comport dacă veţi avea încrederea să îmi acordaţi această înaltă poziţie.

Cei care au făcut României rău şi românilor vreau să plătească, dar nu ca răzbunare, ci pentru că am promis dreptate până la capăt. Acolo unde a fost dezbinare, să fie unire. Unde a fost ceartă, vreau să fie pace. Am arătat în aceşti ani că pot să duc un război neîncetat împotriva unui regim pe care l-am considerat împotriva României. Vă cer sprijinul pentru a face Marea Unire de care România are nevoie

Aicea este ţara mea, aicea este neamul meu cel românesc, aicea eu să mor aş vrea, aicea vreau eu, împreună cu voi, să trăiesc! Victorie!", a exclamat premierul.