ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Victor Ponta a discutat cu vicepreşedintele Stetelor Unite, Joe Biden, la iniţiativa acestuia din urmă.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii


Potrivit unui comunicat de presă transmis de Guvern, cei doi au discutat despre Parteneriatul Strategic dintre România şi SUA, dar şi despre probleme de politică externă.

"La data de 21 octombrie 2014, Prim-ministrul României Victor Ponta a avut o convorbire telefonică cu Vice-preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joseph Biden, la iniţiativa acestuia.
Cei doi înalţi oficiali au discutat despre modalităţile de dezvoltare a Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii. Au fost abordate, în cadrul dimensiunii politico-militare şi de securitate a Parteneriatului Strategic, teme actuale de pe agenda de securitate internaţională, inclusiv problematica situaţiei din Afganistan şi pregătirea Misiunii "Resolute Support" a NATO care va înlocui Misiunea ISAF începând cu anul 2015.
Premierul Victor Ponta a reafirmat faptul că România este şi va rămâne un partener strategic de încredere al SUA, precum şi determinarea părţii române pentru consolidarea şi dezvoltarea în continuare a Parteneriatului Strategic bilateral"
, se arată în comunicatul Executivului.

Ulterior, Ponta a precizat că discuţia cu Biden a cuprins şi câteva aspecte confidenţiale.