ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Premierul Victor Ponta a susţinut declaraţii de presă la palatul Victoria. Ponta a precizat care este poziţia Guvernului României referitor la situaţia din Ucraina.

Premierul a condamnat implicarea Rusiei în disputa din estul Ucrainei, însă a adoptat un ton mai degrabă moderat cu privire la sancţiunile care ar trebui aplicate Kremlinului.

"Aş vrea, foarte pe scurt, să prezint poziţia Guvernului referitoare la cele mai importante teme de pe agenda naţională şi internaţională, poziţie pe care am prezentat-o şi la consultările la care am fost invitat de Francois Hollande. S-a discutat despre situaţia din Ucraina şi am reiterat faptul că Guvernul României condamnă implicarea evidentă a Rusiei, că sprijinul pe care îl acordă separatiştilor din Ucraina e evident şi că România, alături de comunitatea internaţională, condamnă intervenţia, sprijină integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei. Sprijinim sancţiunile care se decid la nivel internaţional.

Ideea unei intervenţii militare e o chestiune care trebuie tratată cu foarte mare precauţie, în limbaj diplomatic. Interesul Europei şi al României este de a sprijini Ucraina, dar şi de a nu escalada conflictul"
, a spus Ponta.