ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Victor Ponta a participat la o ceremonie religioasă a Bisericii Penticostale "Betel" din comuna Dumbrăveni, Suceava, după care s-a sfătuit cu mai mulţi lideri ai acestei comunităţi, informează pasi.ro.

Ponta a luat parte la cununia religioasă a nepotului lui Ioan Pavăl, primarul comunei Dumbrăveni şi a fost invitat să transmită un mesaj celor care participau la eveniment.„Copiii sunt cea mai importantă bogăţie a ţării”, a spus şeful executivului.

Primarul comunei, Ioan Pavăl, le-a cerut oamenilor să-şi amintească la alegerile prezidenţiale că premierul Victor Ponta a alocat bani pentru finalizarea lucrărilor l-a grădiniţă, afirmă sursa citată.

După ceremonie, Ponta s-a retras într-o încăpere unde s-a sfătuit cu reprezentanţi ai Cultului Creştin Penticostal, Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste, Bisericii Creştină după Evanghelie şi Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea.

Cultul penticostal este un cult neo-protestant, apărut la sfârşitul secolului XIX, fiind întemeiat de Charles Fox Parham. Numele provine din grecescul "pentecost", adică denumirea grecească pentru sărbătoarea Cinzecimii.

Doctrina lor susține că orice credincios, prin strădanie proprie, poate dobândi darul Sfântului Duh de „a vorbi în limbi” și puterea de a vindeca bolnavii prin punerea mâinilor peste ei. În România, Biserica lui Dumnezeu Apostolică, aşa cum se numeşte oficial, a apărut în 1922 în localitatea Păuliş din judeţul Arad.

Potrivit recensământului din 2011, în România sunt 367.938 credincioşi penticostali.