ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Victor Ponta este de părere că acţiunile Federaţiei Ruse din Ucraina şi din întreg Estul Europei influenţează serios drumul Republicii Moldova spre integrarea în Uniunea Europeană.

"Categoric regiunea a fost destabilizată de acțiunile Federației Ruse, fie că a fost vorba despre anexarea ilegală a Crimeei, fie că a fost vorba despre sprijinul acordat separatiștilor.

Cel mai important lucru e Moldova, pentru că presiunile Federației Ruse cu siguranță influențează drumul proeuropean al Moldovei. Integrarea europeană a Moldovei trebuie să fie principalul obiectiv al României. S-au schimbat granițe, e vorba de victime omenești", a spus Ponta la Digi24.

În ultimele luni, Moldova a fost ţinta unor sancţiuni economice din partea Federaţiei Ruse, mai ales după ce a semnat acordul de asociere cu Uniunea Europeană.