ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Ponta se scuză pentru că marţi a prezentat un material al Guvernului, cu un infografic publicat anterior de Ziarul Financiar, fără să citeze sursa graficului.

El a explicat că este important că Guvernul a pus date corecte la dispoziţia publicului şi că, dacă este vreo greşeală, Executivul îşi cere scuze.

Marţi seară, premierul Victor Ponta a folosit, în prezentarea acelui material, la bilanţul celor doi ani de activitate a guvernului său, un infografic publicat de Ziarul Financiar pe 9 iulie 2014, care ilustrează scăderea randamentelor la titlurile de stat în lei, fără să citeze însă sursa infograficului.

Nu este prima dată însă când, în diverse conjuncturi, prim-ministrul Ponta se scuză. În 2012, Victor Ponta îşi cerea scuze Angelei Merkel, după ce îi atrăsese acesteia atenţia că România nu este colonie germană.